Zwaar bevochten overwinning in de derby voor STEVO JO19-1.

geplaatst op: 17-09-2024

Zwaar bevochten overwinning in de derby voor STEVO JO19-1
Afgelopen zaterdag stond de derby op het programma in Tubbergen tegen TVC ’28 JO19-1. Na een goede trainingsweek werd er om 14.30 uur afgetrapt. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er eerst een minuut stilte gehouden door het overlijden van STEVO-lid Erwin Tijhuis. Via deze weg wil STEVO JO19-1 alle nabestaanden veel sterkte toewensen.
STEVO begon de wedstrijd fel en zat goed in de duels. Daarnaast werd er bij vlagen erg goed gevoetbald. Na 10 minuten volgde de bekroning op een goede openingsfase. Pim had  een goede crosspass in huis. Guus nam de bal goed mee in het zestienmeter gebied en legde de bal panklaar voor Coen, die geen fout maakte. 0 – 1. Hierna hield STEVO  het betere van het spel. Via Guus (bal op de paal) en Tijn Rikhof, zijn vrije trap werd nog maar net gekeerd, is het heel dichtbij een uitbreiding van de score. Zo ver kwam het helaas niet. TVC’28 werd sterker en STEVO moest steeds meer in de achteruit. Druk was er wel, maar tot echte kansen leidde dit eigenlijk niet. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust langszij. Na een goede individuele actie van de rechtsbuiten, prikte hij de bal binnen bij de tweede paal. Ruststand: 1 – 1.
Na de rust was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Beide ploegen willen wel voorruit, maar hadden moeite om tot echte kansen te komen. De wedstrijd werd harder en harder en de scheidsrechter had moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het enige gevaar voor de beide doelen kwam voort uit standaardsituaties. Na een goede cornerbal viel de bal via de kluts bij Tijn Rikhof die schoot en via de keeper viel de bal binnen. 1 – 2. Nog zo’n twintig minuten te gaan en STEVO moest steeds meer achteruit. Het was veel tegenhouden en er werden veel harde duels uitgevochten. Tot echte kansen kwam de thuisploeg niet meer in de slotfase. Na 92 minuten vond de scheidsrechter het goed geweest en wisten we de wedstrijd winnend af te sluiten. Al met al een terechte overwinning die zwaarbevochten was te noemen, maar niet minder verdiend. Na 2 wedstrijden staan we op 6 punten en dus kunnen we spreken van een goede start van de competitie.