STEVO verliest thuis met 1-3 van MVV '29  voor beker

geplaatst op: 14-09-2024

Het bekertreffen tussen STEVO en MVV '29, zaterdagmiddag op de Peuverweide, werd een prooi voor de Harbrinkhoekers, die de ploeg van trainer Michiel Mensink met 1-3 versloegen. Het was de eerste nederlaag in de voorbereiding voor STEVO. De wedstrijd werd overschaduwd door het overlijden van STEVO-lid Erwin Tijhuis, vrijdag, na een slopende ziekte. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Erwin. De nabestaanden worden door heel STEVO veel sterkte toegewenst in de komende moeilijke tijd.
Dan de wedstrijd. STEVO speelde in het eerste half uur aanvallender dan MVV '29. In de omschakeling werd de verdediging van STEVO wel telkens op de proef gesteld door MVV.  Stijn Harmelink die op de bank zat, werd achterin toch wel gemist. Het oogde zonder Stijn, die in het laatste half uur van de wedstrijd wel mocht invallen wat onwennig bij de verdedigers die het nu moesten doen.
De thuisploeg kwam wel vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door Hugo Weerink, die uit corner de bal met het hoofd op doel verlengde. De bal was niet hard, maar de keeper van MVV liet het leer zomaar tussen de handen door in het doel glippen. Een opsteker voor STEVO en Joes Masselink had even daarna pech dat de bal van zijn voet, schuin voor doel, maar net naast de paal achter de goal verdween.
STEVO bleef de meest aanvallende ploeg in de beginfase en MVV gokte op de snelle counter en dat deden ze gedurende de hele wedstrijd niet verkeerd. STEVO had het er maar moeilijk mee. De 1-1  was dan ook niet geheel onverwacht. Een MVV-er ging op de achterlijn goed door richting het doel van Bas Beernink en zijn voorzet werd bij de tweede paal binnen geschoten. MVV kreeg steeds meer vat op het spel van STEVO na de gelijkmaker. Wel waren er nog enkele mogelijkheden voor STEVO, maar het was MVV dat nog voor rust op een 1-2 voorsprong kwam. Opnieuw zag het er achterin bij STEVO niet goed uit.
In de tweede helft bleef STEVO het moeilijk houden met de degelijke en stugge ploeg uit Harbrinkhoek. De nodige wissels werden toegepast door trainer Mensink, maar ook zij konden niet voorkomen dat MVV de stand uitbreidde naar 1-3.
Wederom een voorzet van de gasten en een goal die daaruit volgde. De bal werd achter het standbeen door een MVV-er bij de eerste paal in het doel gewerkt. STEVO probeerde vervolgens wel om dichterbij te komen, kreeg ook kansen, maar MVV liet zich de voorsprong niet meer afnemen.
De Harbrinkhoekers die komend seizoen, na het kampioenschap in de derde klasse, te bewonderen zijn in de tweede klasse zullen daar zeker geen modderdiguur slaan.
Trainer John Gielink zal zeker tevreden zijn geweest na afloop van het treffen tegen STEVO over het vertoonde spel. STEVO is door het verlies uitgeschakeld in de beker. Weliswaar hebben ON, MVV en STEVO alle drie 3 punten, maar het doelsaldo is niet toereikend om verder te bekeren. Volgende week staat voor STEVO de eerste competitiewedstrijd op de rol uit tegen FC Winterswijk.